Opozicija

Опозиција тражи оставку и формирање скупштинског одбора

Након дешавања која потресају овогодишњи Фестивал првоизведених представа, опозициона одборничка група „Одговорно за Алексинац” обратила се саопштењем у којем захтева да Грујица Вељковић поднесе неопозиву оставку на место председника одбора фестивала и да се у Алексинцу формира скупштински одбор како би се детаљно испитали разлози због којих је, наводе, дошло до забране представе Београдског драмског позоришта. Како су нагласили, овакве захтеве поднеће и Скупштини општине Алексинац, којом председава Грујица Вељковић.

‒ Општини Алексинац и грађанима општине Алексинац нанета је немерљива штета одлуком политичког врха локалне власти да се забрани представа Београдског драмског позоришта. Ова вест је имала више од 300 различитих објава у средствима јавних информисања, и то на републичким радио и телевизијама, у штампи и на низу интернет портала – навели су у свом саопштењу, које потписује шеф одборничке групе Бобан Ранђеловић.

Они су навели да политику у потпуности треба одвојити од уметности и да је оваквом одлуком урушен имиџ општине и њених грађана, који су стављени у контекст спрдње и омаловажавања.

‒ Одлука коју је донео Грујица Вељковић нема оправдања, нити у правним, нити у уметничким прописима, већ је реч о политичкој одлуци која је донета само зато што је Сергеј Трифуновић у више наврата износио критичке ставове против актуелног председника државе и његових сарадника – навели су даље у саопштењу. 

Опозициони одборници истакли су да мора да се зна ко је наредбодавац одлуке да се представа избаци из репертоара, те да се именом и презименом укаже на листу свих оних који су дозволили да се догоди оваква брука.

Опозициону одборничку групу „Одговорно за Алексинац” чине претежно одборници из редова ДС-а и ДСС-а.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × five =