OO SNS: Uz posetu ministra stižu i nove investicije

Poseta potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova, kao i visokog funkcionera SNS, Nebojše Stefanovića i njegovih saradnika opštini Aleksinac, petog septembra, bila je tema današnje redovne konferencije za medije Opštinskog odbora Srpske napredne stranke. Uvodničar Dejan Milošević, potpredsednik aleksinačkih naprednjaka, podsetio je da su u pratnji ministra Stefanovića bili i direktor policije Srbije Vladimir Rebić, direktor JP „Putevi Srbije” Zoran Drobnjak, direktor JP Elektrodistribucije Srbije Milorad Grčić, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, načelnik Policijske uprave Niš Slaviša Virijević i drugi.

Ministar Stefanović se prvo sastao sa pripadnicima policijske stanice Aleksinac i informisao se o stanju bezbednosti u aleksinačkoj opštini, a zatim se sastao sa rukovodstvom opštine Aleksinac i tom prilikom su dogovorene konkretne investicije države u narednom periodu, i to:

‒ Izgradnja novog vatrogasnog doma i nabavka novog vatrogasnog vozila i opreme, rekonstrukcija glavne trafo stanice u Aleksincu i rekonstrukcija dalekovodne mreže. Ukupna ulaganja elektroprivrede Srbije do 2022. godine iznosiće 1.6 milijardi dinara – istakao je Milošević uz napomenu da izgradnja nove trafo stanice znači i stabilnije snabdevanje strujom i mogućnost priključenja većih potrošača u industriji. 

Od ostalih radova, po Miloševićevim rečima, očekuje se izgradnja Niške ulice sa trotoarima u dužini 1,3km, rekonstrukcija državnog puta 158, stari auto – put, od jedne do druge naplatne rampe sa kružnim tokom, što će rasteretiti teretni saobraćaj.

Investiraće se, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, i u završetak radova na Banjskom drumu. U lokalne puteve opštine Aleksinac biće uloženo oko 110 miliona dinara, a do kraja godine počeće preseljenje jedinice Žandarmerije iz Niša u Aleksinac. Milošević je istakao da će, nakon konačnog preseljenja, jedinica Žandarmerije brojati oko 600 pripadnika, što je veoma značajno i za ekonomiju grada.

Nakon razgovora sa rukovodstvom opštine Aleksinac, ministar Stefanović i njegovi saradnici su u sali Doma kulture razgovarali sa građanima opštine Aleksinac koji su tom prilikom mogli da postavljaju pitanja. Milošević ističe da je ministar obećao građanima da će pokušati da reši sve probleme koje su mu građani izneli tokom razgovora.

I na kraju ministar Stefanović i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski su posetili Opštinski odbor SNS i razgovarali sa tamošnjim rukovodstvom. Ocenjujući značaj posete Milošević je rekao:

‒ Ovakve posete visokih funkcionera Vlade Republike Srbije za Aleksinac su veoma važne, jer to znači nove investicije, nova radna mesta. Mi smo stvarno zahvalni, i kao rukovodstvo jedinice lokalne samouprave, a ja kao potpredsednik Srpske napredne stranke sam zahvalan ministru Stefanoviću na ovakvoj poseti i na ovakvoj podršci koju daje opštini Aleksinac. 

Možemo reći da ovo nije prva poseta ministra Stefanovića jer je on u više navrata ove godine bio u Aleksincu, a najavio je i posetu za mesec oktobar ili novembar kada se očekuje početak preseljenja Žandarmerije, čulo se na današnjoj konferenciji za medije OO SNS u Aleksincu.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

ten − 5 =