OO SNS

OO SNS: Pokrovitelj Pekarskih dana Opština Aleksinac

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Aleksincu potpresednik ovog odbora i šef odborničke grupe SNS u lokalnom parlamentu Slavoljub Veličković, govorio je o proteklim „Pekarskim danimaˮ i o pomoći Opštine Aleksinac u organizovanju manifestacije.

On je naveo mnogobrojne aktivnosti koje su održane tokom „Pekarskih danaˮ, od 16. do 18. oktobra, i zahvalio se brojnim sponzorima koji su pomogli manifestaciju. Među gostima, izlagačima i takmičarima bili su i učenici škola iz Bugarske, Hrvatske i Slovenije, kao i iz Požarevca, Niša, Smedereva, Smederevske Palanke, Sokobanje, Aleksandrovca, Lapova, Pirota, Prokuplja i Vučja.

U tom periodu, od 14. do 20. oktobra, bila je i međunarodna razmena učenika, pa su u Aleksincu boravili školarci iz Profesionalne gimnazije „Dr Asen Zlatarovˮ iz Vidina, iz Biotehničke škole u Mariboru i iz Srednj škole „Daljˮ u Dalju. Aleksinčani su u isto vreme boravili u Mariboru.

Veličković je najavio još jedan projekat u kome učestvuju učenici Poljoprivredne škole „Šumatovacˮ. Radi se o inovativnoj praktičnoj nastavi u poljoprivredi, koja će biti realizovana od 3. do 16. novembra.

‒ Ovaj projekat je odobren od strane Tempus fondacije iz programa Erazmus plus mobilnost mladih. Glavna aktivnost projekta je inovativna praktična nastava u poljoprivredi gde će naših 17 učenika, u pratnji dva nastavnika, provesti dve nedelje na praktičnoj nastavi u gradu Sandanski u Bugarskoj. Praktična nastava će se odvijati u preduzeću zaokruženog procesa proizvodnje organske hrane. Mi smo obavili glavne pripreme za praktičnu nastavu učenika, kao i sanitarni pregled i saglasnost roditelja. Deca će imati dve nedelje praksu i imaće obezbeđen džeparac u toku boravka u Bugarskoj ‒ objašnjava Veličković. 

Sve ove aktivnosti i manifestacije, po mišljenju profesora Veličkovića, bilo bi mnogo teže organizovati bez pomoći lokalne samouprave koju predvode kadrovi SNS-a.

‒ Sve aktivnosti koje Poljoprivredna škola ‘Šumatovac’ sprovodi na planu vannastavnih aktivnosti i organizacije ovih manifestacija podržane su od strane Skupštine opštine Aleksinac, tako da nam naša lokalna samouprava pruža bezrezervnu podršku ‒ kategoričan je Veličković. 

Opština Aleksinac, osim što je generalni pokrovitelj manifestacija, angažovana je i na obezbeđivanju boljih prostornih uslova rada.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

10 − two =