OO SNS

ОО СНС: Покровитељ Пекарских дана Општина Алексинац

На данашњој редовној конференцији за медије Општинског одбора Српске напредне странке у Алексинцу потпреседник овог одбора и шеф одборничке групе СНС у локалном парламенту Славољуб Величковић, говорио је о протеклим „Пекарским данимаˮ и о помоћи Општине Алексинац у организовању манифестације.

Он је навео многобројне активности које су одржане током „Пекарских данаˮ, од 16. до 18. октобра, и захвалио се бројним спонзорима који су помогли манифестацију. Међу гостима, излагачима и такмичарима били су и ученици школа из Бугарске, Хрватске и Словеније, као и из Пожаревца, Ниша, Смедерева, Смедеревске Паланке, Сокобање, Александровца, Лапова, Пирота, Прокупља и Вучја.

У том периоду, од 14. до 20. октобра, била је и међународна размена ученика, па су у Алексинцу боравили школарци из Професионалне гимназије „Др Асен Златаровˮ из Видина, из Биотехничке школе у Марибору и из Средњ школе „Даљˮ у Даљу. Алексинчани су у исто време боравили у Марибору.

Величковић је најавио још један пројекат у коме учествују ученици Пољопривредне школе „Шуматовацˮ. Ради се о иновативној практичној настави у пољопривреди, која ће бити реализована од 3. до 16. новембра.

‒ Овај пројекат је одобрен од стране Темпус фондације из програма Еразмус плус мобилност младих. Главна активност пројекта је иновативна практична настава у пољопривреди где ће наших 17 ученика, у пратњи два наставника, провести две недеље на практичној настави у граду Сандански у Бугарској. Практична настава ће се одвијати у предузећу заокруженог процеса производње органске хране. Ми смо обавили главне припреме за практичну наставу ученика, као и санитарни преглед и сагласност родитеља. Деца ће имати две недеље праксу и имаће обезбеђен џепарац у току боравка у Бугарској ‒ објашњава Величковић. 

Све ове активности и манифестације, по мишљењу професора Величковића, било би много теже организовати без помоћи локалне самоуправе коју предводе кадрови СНС-а.

‒ Све активности које Пољопривредна школа ‘Шуматовац’ спроводи на плану ваннаставних активности и организације ових манифестација подржане су од стране Скупштине општине Алексинац, тако да нам наша локална самоуправа пружа безрезервну подршку ‒ категоричан је Величковић. 

Општина Алексинац, осим што је генерални покровитељ манифестација, ангажована је и на обезбеђивању бољих просторних услова рада.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 4 =