OO SNS: Od sledeće godine Poljoprivredna škola u novim prostorijama

Radovi na dogradnji novog objekta Poljoprivredne škole, koji su u toku, bili su tema današnje konferencije za novinare Opštinskog odbora SNS u Aleksincu.

Direktorka Poljoprivredne škole „Šumatovacˮ Jasmina Tončić je kazala da su radovi počeli prvog avgusta i da oni podrazumevaju drugu i treću fazu, odnosno dogradnju specijalizovane učionice i fiskulturne sale sa pratećim objektima. Direktorka je podsetila i na istorijat nastavka gradnje ovog objekta u Ulici Maksima Gorkog, iznad Parka „Brđankaˮ.

‒ Dogradnja škole i njeno privođenje nameni inicirano je, zalaganjem lokalne samouprave i lično predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na sastanku u Nišu 2016. Od tada je izrađena nedostajuća dokumentacija, projekat za uređenje dvorišta i opremanje kotlarnice ‒ napomenula je Tončić.

U prostorijama Ministarstva prosvete, prvog juna, potpisan je ugovor i tačno definisane obaveze Ministarsta, lokalne samouprave, izvođača radova i škole kao investitora.

‒ Ukupna vrednost radova je oko 70 miliona dinara, od čega je Ministarstvo obezbedilo 37 miliona, a ostali troškovi i eventualno nepredviđeni radovi su obaveza lokalne samouprave. Nakon završetka građevinskih radova, ostaje još parterno uređenje i priključak na vodovodnu, kanalizacionu i elektro-mrežu ‒ objasnila je direktorka.

Izvođač radova je građevinsko preduzeće „Tončev gradnjaˮ iz Surdulice, a rok za završetak radova je 150 dana. Objekat bi trebao da se stavi u funkciju 1. septembra 2020., tj. za narednu školsku godinu.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 + 3 =