Aleksinac

Ohrabrujuća statistika: Korona posustaje, za dva dana jedan slučaj

Osim što je ukidanje vanrednog stanja i postepeno vraćanje života u normalne tokove probudilo optimizam kod Aleksinčana, ohrabrujuće deluju i najnoviji statistički podaci o broju zaraženih. U poslednja dva dana na teritoriji opštine registrovan je samo jedan novi slučaj obolevanja od korona virusa. Tako da je trenutno, prema zvaničnim podacima, u opštini Aleksinac korona virusom zaraženo 209 osoba.

Da epidemija polako jenjava nagoveštava i broj obolelih u drugim gradovima i opštinama u Srbiji, pa je u toku jučerašnjeg dana prvi na listi bio Beograd sa sedam novoobolelih, dok su u Nišu registrovana samo dva nova slučaja.

Što se ostalih gradova i opština u okruženju tiče, u poslednja dva dana novoobolelih je bilo još samo u Kruševcu (2), dok u Ražnju, Sokobanji, Prokuplju i Svrljigu nije registrovan nijedan novi slučaj. Interesantno je da u Svrljigu skoro nedelju dana nema novoobolelih.

Ipak, bez obzira na ohrabrujuće podatke, nadležni apeluju na građane da i dalje nose zaštitnu opremu i poštuju propise, kako ne bi narušili efekte dosadašnjih mera.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × five =