Aleksinac

Охрабрујућа статистика: Корона посустаје, за два дана један случај

Осим што је укидање ванредног стања и постепено враћање живота у нормалне токове пробудило оптимизам код Алексинчана, охрабрујуће делују и најновији статистички подаци о броју заражених. У последња два дана на територији општине регистрован је само један нови случај оболевања од корона вируса. Тако да је тренутно, према званичним подацима, у општини Алексинац корона вирусом заражено 209 особа.

Да епидемија полако јењава наговештава и број оболелих у другим градовима и општинама у Србији, па је у току јучерашњег дана први на листи био Београд са седам новооболелих, док су у Нишу регистрована само два нова случаја.

Што се осталих градова и општина у окружењу тиче, у последња два дана новооболелих је било још само у Крушевцу (2), док у Ражњу, Сокобањи, Прокупљу и Сврљигу није регистрован ниједан нови случај. Интересантно је да у Сврљигу скоро недељу дана нема новооболелих.

Ипак, без обзира на охрабрујуће податке, надлежни апелују на грађане да и даље носе заштитну опрему и поштују прописе, како не би нарушили ефекте досадашњих мера.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − 15 =