Od četvrtka drugi ciklus suzbijanja komaraca

Drugi ciklus akcije suzbijanja larvi i odrasle forme komaraca na teritoriji opštine Aleksinac u organizaciji Opštinske uprave opštine Aleksinac počeće u učetvrtak 1. avgusta.

Suzbijanje larvi komaraca obaviće se u barama, iskopima, kanalima i delovima starog korita reke Južne Morave i pojedinim delovima pokraj reke Moravice, a na dostupnim mestima na obalama opisanih vodenih površina obaviće se i suzbijanje odraslih formi komaraca. Osim toga, zaštita od ovih insekata izvršiće se i u parku Brđanka i neformalnom izletištu Jaz u Aleksincu odnosno tretiraće se iste površine kao i u prethodnom ciklusu izvođenom u toku juna meseca ove godine.

Zbog ovih aktivnosti, Opštinska uprava opštine Aleksinac obaveštava građane koji žive u neposrednoj blizini parka Brđanka i izletišta Jaz u Aleksincu, reke Moravice u Kraljevu, Žitkovačke bare, bara u Srezovcu i Gornjem Ljubešu i bare i priobalnog pojasa Južne Morave u Bobovištu, da spreče kretanje pčela za vreme akcije, pošto sredstva koja se upotrebljavaju mogu da budu opasna za njih. Što se tiče ljudi i domaćih životinja, preparati sa kojima će biti tretirane površine su neškodljivi.

Ukoliko vremenske prilike to dozvole, akcija bi trebalo da budu u potpunosti okončana do subote 3. avgusta

Detaljnije informacije o lokacijama i toku akcije zainteresovani mogu dobiti od Vladimira Nikodijevića, rukovodioca akcije ispred Opštinske uprave opštine Aleksinac na telefon 060 2182244

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 + 18 =