Од четвртка други циклус сузбијања комараца

Други циклус акције сузбијања ларви и одрасле форме комараца на територији општине Алексинац у организацији Општинске управе општине Алексинац почеће у учетвртак 1. августа.

Сузбијање ларви комараца обавиће се у барама, ископима, каналима и деловима старог корита реке Јужне Мораве и појединим деловима покрај реке Моравице, а на доступним местима на обалама описаних водених површина обавиће се и сузбијање одраслих форми комараца. Осим тога, заштита од ових инсеката извршиће се и у парку Брђанка и неформалном излетишту Јаз у Алексинцу односно третираће се исте површине као и у претходном циклусу извођеном у току јуна месеца ове године.

Због ових активности, Општинска управа општине Алексинац обавештава грађане који живе у непосредној близини парка Брђанка и излетишта Јаз у Алексинцу, реке Моравице у Краљеву, Житковачке баре, бара у Срезовцу и Горњем Љубешу и баре и приобалног појаса Јужне Мораве у Бобовишту, да спрече кретање пчела за време акције, пошто средства која се употребљавају могу да буду опасна за њих. Што се тиче људи и домаћих животиња, препарати са којима ће бити третиране површине су нешкодљиви.

Уколико временске прилике то дозволе, акција би требало да буду у потпуности окончана до суботе 3. августа

Детаљније информације о локацијама и току акције заинтересовани могу добити од Владимира Никодијевића, руководиоца акције испред Општинске управе општине Алексинац на телефон 060 2182244

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − 11 =