Objave o seči stabala „preplavile” fejsbuk

Seča lipa u glavnoj aleksinačkoj ulici izazvala je i reagovanje na društvenim mrežama. Mišljenja su podeljena, a stiče se utisak da su aktivniji bili oni koji zagovaraju da je trebalo sačuvati drvorede.

Aleksinčanin Mladen Krstić poručio je da se ne može oteti utisku da će biti posečen drvored koji gleda oko 40 godina. On je primetio da su krošnje drveća maskirale oronule zgrade.

FB stabla

Na kraju svoje poruke Krstić izražava bojazan „Bojim se da ćemo imati kad se i ako se ulica ogoli i poploča, sjaj pod nogama, a očaj pri pogledu na zgrade i lokale zbog izražene različitosti i svega navedenog”.

Svetlana Biorac Matić, aleksinačka pesnikinja, svoj emotivni doživljaj seče stabala izrazila je pesmom, koju je podelila na društvenim mrežama.

FB stabla

Na fejsbuku se oglasio i jedan od najaktivnijih protivnika seče stabala i poznati aleksinački bloger dr Dušan Ostojić, koji je konstatovao da se mali broj ljudi okupio da spreči seču drveća i najavio da se „povlači iz borbe za slobodu u Aleksincu”.

FB stabala

Komentarom na svom profilu oglasio se i odbornik u aleksinačkom parlamentu Mića Veljković.

FB Stabla

Ovo su samo neki od komentara koji su poslednjih dana, a posebno od jutros Aleksinčani podelili na fejsbuku. Objave na društvenim mrežama pokazuju podeljenost javnosti po pitanju seče stabala, a utisak je da takvo raspoloženje vlada i u onom delu javnosti koji se javno ne izjašnjava.

 

Jedan komentar

  1. Ostojici u pravu si!Povuci se u ordinaciju i radi,to ti je najpametnije!Isto preporucujem i tvom drugu randji!Vidite da vas niko ne zeli i zato se povucite!

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × 4 =