Објаве о сечи стабала „преплавиле” фејсбук

Сеча липа у главној алексиначкој улици изазвала је и реаговање на друштвеним мрежама. Мишљења су подељена, а стиче се утисак да су активнији били они који заговарају да је требало сачувати дрвореде.

Алексинчанин Младен Крстић поручио је да се не може отети утиску да ће бити посечен дрворед који гледа око 40 година. Он је приметио да су крошње дрвећа маскирале оронуле зграде.

FB stabla

На крају своје поруке Крстић изражава бојазан „Бојим се да ћемо имати кад се и ако се улица оголи и поплоча, сјај под ногама, а очај при погледу на зграде и локале због изражене различитости и свега наведеног”.

Светлана Биорац Матић, алексиначка песникиња, свој емотивни доживљај сече стабала изразила је песмом, коју је поделила на друштвеним мрежама.

FB stabla

На фејсбуку се огласио и један од најактивнијих противника сече стабала и познати алексиначки блогер др Душан Остојић, који је констатовао да се мали број људи окупио да спречи сечу дрвећа и најавио да се „повлачи из борбе за слободу у Алексинцу”.

FB stabala

Коментаром на свом профилу огласио се и одборник у алексиначком парламенту Мића Вељковић.

FB Stabla

Ово су само неки од коментара који су последњих дана, а посебно од јутрос Алексинчани поделили на фејсбуку. Објаве на друштвеним мрежама показују подељеност јавности по питању сече стабала, а утисак је да такво расположење влада и у оном делу јавности који се јавно не изјашњава.

 

Један коментар

  1. Ostojici u pravu si!Povuci se u ordinaciju i radi,to ti je najpametnije!Isto preporucujem i tvom drugu randji!Vidite da vas niko ne zeli i zato se povucite!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + fourteen =