Novo radno vreme kol centra

Kol centar, koji je u Aleksincu oformljen radi pružanja pomoći tokom vanrednog stanja, ubuduće će raditi skraćeno. Novo radno vreme je od 7 sati ujutru do 16 časova.

Brojevi kol centra su 018/804-245 i 069/218-2251.

Pored toga što mogu da zatraže pomoć, građani na iste brojeve telefona mogu prijaviti i one koji ne poštuju donete odluke, poput kršenja samoizolacije ili javnog masovnog okupljanja.

Ljudi koji rade u kol centru pomagaće građanima kojima je pomoć neophodna, a paralelno će nadležnu inspekciju ili službu obaveštavati o kršenjima zabrana, odnosno neodgovornom ponašanju.

Centar za socijalni rad Aleksinac će, prema dostavljenom saopštenju, od sutra nastaviti sa distribucijom paketa (hrane i higijene) svim korisnicima novčane socijalne pomoći na teritoriji opštine starijim od 65 godina.

DVD Aleksinac
Foto: Dobrovoljno vatrogasno društvo Aleksinac

U Aleksincu se, prema izveštaju Štaba za vanredne situacije koji zaseda svakodnevno, preduzimaju i ostale mere radi sprečavanja širenja virusa Covid-19. Tokom jučerašnjeg dana članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Aleksinac dezinfikovali su hodnike stambenih zgrada, kao i bankomate. Danas će u tokom zabrane kretanja, koja večeras počinje od 17 sati, dezinfikovati krug Opšte bolnice i Gerontološki centar „Jelenac”, kao i Dom u Tešici, navodi se u saopštenju Štaba.

Zaposleni u preduzeću „Komunalne usluge” tokom jučerašnjeg dana izvršili su pranje i dezinfekciju pešačke zone u centru grada, centralnih ulica u Aleksincu i Žitkovcu, zatim dezinfekciju sportskih terena i zelenih pijaca u pomenuta dva naselja. Izvršena je dezinfekcija i pranje romskih naselja u Aleksincu i Žitkovcu. Prema izveštaju Štaba za vanredne situacije, zaposleni u „Komunalnim uslugama” će dezinfekciju i pranje javnih površina nastaviti večeras.

Penzioneri, odnosno građani stariji od 65 godina, posle nedelju dana jutros su prvi put imali priliku da izađu iz svojih kuća kako bi kupili neophodne namirnice za svoje domaćinstvo. U periodu od 4 do 7 sati, kada je ovoj populaciji bilo dozvoljeno kretanje, radile su dve prodavnice u Aleksincu, Zlatan trag i Idea, i jedna u Žitkovcu, market Leon. Prema najavama ministra trgovine i turizma Rasima Ljajića, trgovine će za penzionere biti otvorene i narednih nedelja.

Podsećamo, prema novoj odluci, od večeras policijski čas traje od 17 časova do 5 sati ujutru.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 2 =