Ново радно време кол центра

Кол центар, који је у Алексинцу оформљен ради пружања помоћи током ванредног стања, убудуће ће радити скраћено. Ново радно време је од 7 сати ујутру до 16 часова.

Бројеви кол центра су 018/804-245 и 069/218-2251.

Поред тога што могу да затраже помоћ, грађани на исте бројеве телефона могу пријавити и оне који не поштују донете одлуке, попут кршења самоизолације или јавног масовног окупљања.

Људи који раде у кол центру помагаће грађанима којима је помоћ неопходна, а паралелно ће надлежну инспекцију или службу обавештавати о кршењима забрана, односно неодговорном понашању.

Центар за социјални рад Алексинац ће, према достављеном саопштењу, од сутра наставити са дистрибуцијом пакета (хране и хигијене) свим корисницима новчане социјалне помоћи на територији општине старијим од 65 година.

DVD Aleksinac
Фото: Добровољно ватрогасно друштво Алексинац

У Алексинцу се, према извештају Штаба за ванредне ситуације који заседа свакодневно, предузимају и остале мере ради спречавања ширења вируса Covid-19. Током јучерашњег дана чланови Добровољног ватрогасног друштва Алексинац дезинфиковали су ходнике стамбених зграда, као и банкомате. Данас ће у током забране кретања, која вечерас почиње од 17 сати, дезинфиковати круг Опште болнице и Геронтолошки центар „Јеленац”, као и Дом у Тешици, наводи се у саопштењу Штаба.

Запослени у предузећу „Комуналне услуге” током јучерашњег дана извршили су прање и дезинфекцију пешачке зоне у центру града, централних улица у Алексинцу и Житковцу, затим дезинфекцију спортских терена и зелених пијаца у поменута два насеља. Извршена је дезинфекција и прање ромских насеља у Алексинцу и Житковцу. Према извештају Штаба за ванредне ситуације, запослени у „Комуналним услугама” ће дезинфекцију и прање јавних површина наставити вечерас.

Пензионери, односно грађани старији од 65 година, после недељу дана јутрос су први пут имали прилику да изађу из својих кућа како би купили неопходне намирнице за своје домаћинство. У периоду од 4 до 7 сати, када је овој популацији било дозвољено кретање, радиле су две продавнице у Алексинцу, Златан траг и Идеа, и једна у Житковцу, маркет Леон. Према најавама министра трговине и туризма Расима Љајића, трговине ће за пензионере бити отворене и наредних недеља.

Подсећамо, према новој одлуци, од вечерас полицијски час траје од 17 часова до 5 сати ујутру.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 6 =