Nova ponuda uz nove cene

Kako proleće dolazi, tako dolaze i nove cene, a i novi asortiman na tezgama Zelene pijace u Aleksincu. Pored dosadašnje ponude koja se nija menjala u proteklih nekoliko meseci pristigli su spanać, salata, papričice, paradajz i uvozna paprika.

Za razliku od cena tokom vikenda, spanać je pojeftinio, pa za kilogram treba izdvojiti 100 dinara. Salata je od 20 do 40 dinara, a u ponudi je i mladi luk. Veza mladog crnog luka staje 40 dinara, dok je mladi beli za deset dinara skuplji. Krastavac i paradajz imaju istu cenu od po 200 dinara, dok je papričica znatno poskupela, pa za jedan komad, ko hoće dobrano da se oljuti, treba da izdvoji 40 dinara.

Crni luk i dalje drži cenu od 80 dinara za kilogram, paškanat je 200 dinara, cvekla 50, a šargarepa 80 dinara. Prazi luk jedan struk je 60 dinara. Ko pazari kupus, u zavisnosti da li je zimski ili mladi, treba da izdvoji od 80 do 120 dinara za kilogram. Krompir je 70 dinara, veza peršuna 40, a cena pasulja se kreće od 250 do 300 dinara. Ovih dana na tezgama je u ponudi i grčka paprika za koju treba izdvojiti od 300 do 350 dinara.

Na zelenoj pijaci u ponudi je i luk za sadnju. Beli luk drži cenu od 600 dinara, dok je arpadžik duplo jeftiniji.

Kada je reč o voću, jabuka ima u izobilju i to po ceni od 20 do 50 dinara.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen + seventeen =