Нова понуда уз нове цене

Како пролеће долази, тако долазе и нове цене, а и нови асортиман на тезгама Зелене пијаце у Алексинцу. Поред досадашње понуде која се нија мењала у протеклих неколико месеци пристигли су спанаћ, салата, папричице, парадајз и увозна паприка.

За разлику од цена током викенда, спанаћ је појефтинио, па за килограм треба издвојити 100 динара. Салата је од 20 до 40 динара, а у понуди је и млади лук. Веза младог црног лука стаје 40 динара, док је млади бели за десет динара скупљи. Краставац и парадајз имају исту цену од по 200 динара, док је папричица знатно поскупела, па за један комад, ко хоће добрано да се ољути, треба да издвоји 40 динара.

Црни лук и даље држи цену од 80 динара за килограм, пашканат је 200 динара, цвекла 50, а шаргарепа 80 динара. Прази лук један струк је 60 динара. Ко пазари купус, у зависности да ли је зимски или млади, треба да издвоји од 80 до 120 динара за килограм. Кромпир је 70 динара, веза першуна 40, а цена пасуља се креће од 250 до 300 динара. Ових дана на тезгама је у понуди и грчка паприка за коју треба издвојити од 300 до 350 динара.

На зеленој пијаци у понуди је и лук за садњу. Бели лук држи цену од 600 динара, док је арпаџик дупло јефтинији.

Када је реч о воћу, јабука има у изобиљу и то по цени од 20 до 50 динара.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − 3 =