Pekarski dani

Nišlijka najuspešnija srednjoškolka, a Aleksinčanka prva u kategoriji građana

Svečanim uručenjem priznanja i nagrada najuspešnijim učesnicima i sečenjem slavskog kolača večeras su završeni „Pekarski daniˮ koji su, po 14. put, u protekla dva dana održani u Aleksincu. Po ocenama stručnog žirija nalepši slavski kolač u kategoroji srednjih škola izložila je Vladana Stanković iz Prehrambeno – hemijske škole Niš, drugo mesto pripalo je Anđeli Radanović iz PŠ „Sonja Markovićˮ u Požarevcu, a treću nagradu osvojila je Miljana Urošević, učenica Poljoprivredne škole „Šumatovacˮ u Aleksincu.

Među osnovcima pobednički slavski kolač imala je Janja Bojević iz škole „Jovan Jovanović – Zmajˮ sa Aleksinačkog Rudnika, drugo mesto pripalo je Saški Dejanović, učenici Osnovne škole „Aca Sinadinovićˮ u Loćiki, a treća je Jelena Nešić iz OŠ „Stojan Živković – Stoleˮ u Trnjanu.
U kategoriji građana stručni žiri za najlepši slavski kolač proglasio je rad Miljane Paločević iz Aleksinca, druga je Anastasija Janković iz Ljuptena, a treći Nikola Mitić iz Kormana.

Pekarski dani

Dodeljene su i specijalne nagrade u dve kategorije. Prvu nagradu za najlepši aranžman dobila je Slobodanka Pavković, član Udruženja „Super ženeˮ iz Tešice, druga je Lena Bojović sa Aleksinačkog Rudnika iz Osnovne škole „Jovan Jovanović – Zmajˮ, a treće mesto pripalo je Đorđetu Lazareviću, učeniku Srednje škole „Svetozar Krstić –Tozaˮ u Vučju.

Pekarski dani

Kompanije u oblasti prehrambene proizvodnje, koje su učestvovale na manifestaciji, dodelile su nagrade određenom broju takmičara. Društvo za proizvodnju i usluge „Lesafreˮ – Beograd nagradilo je Mihajla Jovanovića iz Prehrambeno – hemijske škole Niš, a poznati proizvođač čajeva „Adonisˮ iz Sokobanje Slobodanku Đorđević, članicu Udruženja građana „Radinostˮ iz Aleksinca. Mlekara „Milkhausˮ iz Niša darivala je Anju Panić iz Srednje mlekarske škole „Obren Perićˮ u Pirotu, dok je Milica Lačnjevac iz SŠ „Sveti Trifunˮ u Aleksandrovcu dobitnik nagrade koju je obezbedila ražanjska mlekara „DIS Todorovićˮ.

Pekarski dani

Za nagrađene i prisutne gledaoce priređen je prigodni kulturno-umetnički program uz učešće GKUD „Aleksinacˮ , a Udruženje „Radinostˮ je priredilo modnu reviju sa etno motivima.

Više fotografija na fejsbuk stranici Radio Aleksinca 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 + four =