Pekarski dani

Нишлијка најуспешнија средњошколка, а Алексинчанка прва у категорији грађана

Свечаним уручењем признања и награда најуспешнијим учесницима и сечењем славског колача вечерас су завршени „Пекарски даниˮ који су, по 14. пут, у протекла два дана одржани у Алексинцу. По оценама стручног жирија налепши славски колач у категороји средњих школа изложила је Владана Станковић из Прехрамбено – хемијске школе Ниш, друго место припало је Анђели Радановић из ПШ „Соња Марковићˮ у Пожаревцу, а трећу награду освојила је Миљана Урошевић, ученица Пољопривредне школе „Шуматовацˮ у Алексинцу.

Међу основцима победнички славски колач имала је Јања Бојевић из школе „Јован Јовановић – Змајˮ са Алексиначког Рудника, друго место припало је Сашки Дејановић, ученици Основне школе „Аца Синадиновићˮ у Лоћики, а трећа је Јелена Нешић из ОШ „Стојан Живковић – Столеˮ у Трњану.
У категорији грађана стручни жири за најлепши славски колач прогласио је рад Миљане Палочевић из Алексинца, друга је Анастасија Јанковић из Љуптена, а трећи Никола Митић из Кормана.

Pekarski dani

Додељене су и специјалне награде у две категорије. Прву награду за најлепши аранжман добила је Слободанка Павковић, члан Удружења „Супер женеˮ из Тешице, друга је Лена Бојовић са Алексиначког Рудника из Основне школе „Јован Јовановић – Змајˮ, а треће место припало је Ђорђету Лазаревићу, ученику Средње школе „Светозар Крстић –Тозаˮ у Вучју.

Pekarski dani

Компаније у области прехрамбене производње, које су учествовале на манифестацији, доделиле су награде одређеном броју такмичара. Друштво за производњу и услуге „Лесафреˮ – Београд наградило је Михајла Јовановића из Прехрамбено – хемијске школе Ниш, а познати произвођач чајева „Адонисˮ из Сокобање Слободанку Ђорђевић, чланицу Удружења грађана „Радиностˮ из Алексинца. Млекара „Милкхаусˮ из Ниша даривала је Ању Панић из Средње млекарске школе „Обрен Перићˮ у Пироту, док је Милица Лачњевац из СШ „Свети Трифунˮ у Александровцу добитник награде коју је обезбедила ражањска млекара „ДИС Тодоровићˮ.

Pekarski dani

За награђене и присутне гледаоце приређен је пригодни културно-уметнички програм уз учешће ГКУД „Алексинацˮ , а Удружење „Радиностˮ је приредило модну ревију са етно мотивима.

Више фотографија на фејсбук страници Радио Алексинца 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + nine =