Plivanje

Nemaju bazen, al’ osvajaju medalje

Četiri medalje – tri srebrne i jedna bronzana, to je odličan bilans učenika aleksinačkih osmoletki „Ljupče Nikolić” i „Vožd Karađorđe” i Aleksinačke gimnazije na regionalnom takmičenju osnovnih i srednjih škola u plivanju koje je održano na Bazenima „Čair” u Nišu. Uprkos jakoj konkurenciji i činjenici da u gradu ne postoji bazen, pa samim tim ni osnovni uslovi za trening, aleksinački školarci su skupili hrabrost da izađu na crtu svojim vršnjacima iz niških škola.

U leđnom plivanju, u kategoriji učenika šestog razreda, srebrnu medalju osvojila je Lara Lazarević, učenica Osnovne škole „Ljupče Nikolić”, a njena školska drugarica Jelena Živković u prsnom plivanju izborila je bronzanu medalju. U prsnom plivanju u konkurenciji takmičarki osmog razreda, srebrno odličje osvojila je Janja Franeta, učenica Osnovne škole „Vožd Karađorđe”.

Takođe u prsnom plivanju, ali među učenicima prvog i drugog razreda srednjih škola, srebrnu medalju osvojila je učenica Aleksinačke gimnazije Mina Pešić.

Profesori fizičkog vaspitanja Kosta Crnčević, Mirjana Deletić i Zoran Jovanović, koji su predvodili ekipe, kao i sami takmičari, ne kriju oduševljenje ovakvim rezultatima. Ovaj ogroman uspeh je, kažu, veliko iznenađenje i za sve njih.

Marko Terzić, predsednik Saveza za školski sport opštine Aleksinac, koji je organizovao odlazak na takmičenje, čestita svim đacima i profesorima na ostvarenim rezultatima i apeluje na opštinske čelnike da intenziviraju inicijativu za izgradnju bazena u Aleksincu.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 − one =