Plivanje

Немају базен, ал’ освајају медаље

Четири медаље – три сребрне и једна бронзана, то је одличан биланс ученика алексиначких осмолетки „Љупче Николић” и „Вожд Карађорђе” и Алексиначке гимназије на регионалном такмичењу основних и средњих школа у пливању које је одржано на Базенима „Чаир” у Нишу. Упркос јакој конкуренцији и чињеници да у граду не постоји базен, па самим тим ни основни услови за тренинг, алексиначки школарци су скупили храброст да изађу на црту својим вршњацима из нишких школа.

У леђном пливању, у категорији ученика шестог разреда, сребрну медаљу освојила је Лара Лазаревић, ученица Основне школе „Љупче Николић”, а њена школска другарица Јелена Живковић у прсном пливању изборила је бронзану медаљу. У прсном пливању у конкуренцији такмичарки осмог разреда, сребрно одличје освојила је Јања Франета, ученица Основне школе „Вожд Карађорђе”.

Такође у прсном пливању, али међу ученицима првог и другог разреда средњих школа, сребрну медаљу освојила је ученица Алексиначке гимназије Мина Пешић.

Професори физичког васпитања Коста Црнчевић, Мирјана Делетић и Зоран Јовановић, који су предводили екипе, као и сами такмичари, не крију одушевљење оваквим резултатима. Овај огроман успех је, кажу, велико изненађење и за све њих.

Марко Терзић, председник Савеза за школски спорт општине Алексинац, који је организовао одлазак на такмичење, честита свим ђацима и професорима на оствареним резултатима и апелује на општинске челнике да интензивирају иницијативу за изградњу базена у Алексинцу.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + four =