Sve za ljubav

Na pozorišnom festivalu za decu predstave iz Novog Pazara, Beograda, Niša, Bečeja i Kruševca

Ove godine, treći po redu Zimski pozorišni festival za decu (ZIPO fest), u organizaciji Gradskog pozorišta „Teatar 91”, počinje 29. januara i trajaće sve do 3. februara.

ZIPO fest Aleksinačka najmlađa publika imaće priliku da vidi pet takmičarskih predstava, dok će šesta biti igrana u čast nagrađenih.

Čast da otvori ovgodišnji ZIPO fest predstavom „Knjiga o džungli” imaće Pozorište lutaka „Pinokio” iz Beograda, dok će druge festivalske večeri nastupiti Regionalno pozorište Novi Pazar sa predstavom „Nije lako biti dete”. U nastavku festivala Pozorište lutaka Niš odigraće „Palčicu”, a Gradsko pozorište Bečej i Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade Bačka Palanka predstaviće se komadom „Cvrčak i mrav na rođendanu”. Poslednje takmičarske večeri nastupiće Pozorište „Boško Buha” iz Beograda sa predstavom „Pitam se, pitam, koliko sam bitan”, a na zatvaranju festivala na scenu će izaći ansambl Kruševačkog pozorišta i u čast nagrađenjnih odigrati „Vilinsku kočiju”.

Milena Rašić− Selektori su imali jedan ozbiljan zadatak da pogledaju preko dvadesetak predstava i zaključak nakon izbora predstava za ovu godinu je da u Srbiji ima puno profesionalnih pozorišta, pozorišta koja rade kvalitetne predstave. Sada ostaje na publici da nakon trećeg februara kaže da li su zadovoljni ili ne ovim festivalom za koji se Teatar potrudio da upriliči za decu − rekla je Milena Rašić, direktorka Gradskog pozorišta „Teatar 91”. 

Svi komadi igraju se u istom terminu, od 19 časova.

Ulaznice će biti u prodaji od sutra, 16. januara, cena karte za pojedinačne predstave je 150 dinara, a komplet za svih šest predstava je 600 dinara.


Naslovna foto: Iz arhive, ZIPO fest 2019. 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 1 =