Sve za ljubav

На позоришном фестивалу за децу представе из Новог Пазара, Београда, Ниша, Бечеја и Крушевца

Ове године, трећи по реду Зимски позоришни фестивал за децу (ЗИПО фест), у организацији Градског позоришта „Театар 91”, почиње 29. јануара и трајаће све до 3. фебруара.

ZIPO fest Алексиначка најмлађа публика имаће прилику да види пет такмичарских представа, док ће шеста бити играна у част награђених.

Част да отвори овгодишњи ЗИПО фест представом „Књига о џунгли” имаће Позориште лутака „Пинокио” из Београда, док ће друге фестивалске вечери наступити Регионално позориште Нови Пазар са представом „Није лако бити дете”. У наставку фестивала Позориште лутака Ниш одиграће „Палчицу”, а Градско позориште Бечеј и Фестивал еколошког позоришта за децу и младе Бачка Паланка представиће се комадом „Цврчак и мрав на рођендану”. Последње такмичарске вечери наступиће Позориште „Бошко Буха” из Београда са представом „Питам се, питам, колико сам битан”, а на затварању фестивала на сцену ће изаћи ансамбл Крушевачког позоришта и у част награђењних одиграти „Вилинску кочију”.

Milena Rašić− Селектори су имали један озбиљан задатак да погледају преко двадесетак представа и закључак након избора представа за ову годину је да у Србији има пуно професионалних позоришта, позоришта која раде квалитетне представе. Сада остаје на публици да након трећег фебруара каже да ли су задовољни или не овим фестивалом за који се Театар потрудио да уприличи за децу − рекла је Милена Рашић, директорка Градског позоришта „Театар 91”. 

Сви комади играју се у истом термину, од 19 часова.

Улазнице ће бити у продаји од сутра, 16. јануара, цена карте за појединачне представе је 150 динара, а комплет за свих шест представа је 600 динара.


Насловна фото: Из архиве, ЗИПО фест 2019. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + nine =