Pažljivko

Na Pažljivkovoj smotri u Ražnju 115 mališana

Sredinom ove sedmice održana je Pažljivkova školska smotra u obe ražanjske osnovne škole i Predškolskoj ustanovi „Leptirići”.

Pažljivko

Kako su ciljna grupa deca predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda, u ove dve kategorije takmičili su se mališani i to u Osnovnoj školi „Ivan Vušović” iz Ražnja, 31 učenik iz prvog i 27 iz drugog razreda. U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” iz Vitoševca, testove je radilo trinaestoro dece iz prvog razreda i šesnaestoro iz drugog. Nakon što pristignu rezultati, formiraće se ekipe iz svih škola učesnika za takmičenje na opštinskoj smotra koja će biti održana krajem marta ili početkom aprila. Najuspešniji mališani sa ove smotre će učestvovati na regionalnoj koja će biti održana u Aleksincu.

Pažljivko

Kako je u Ražnju samo jedna predškolska ustanova, od 28 predškolaca odabraće se ekipa koja će direktno otići na regionalnu smotru.

Pažljivko

− Bitno je da deca steknu u ovom uzrastu neka neophodna znanja o bezbednosti u saobraćaju, da im se sada usadi u svest. To je sada možda i najbitnije, manje-više testiranje, ko će da prođe i uzme neku nagradu − rekao je Ivan Ivanović, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji opštine Ražanj i načelnik Opštinske uprave opštine Ražanj.

Savet za saobraćaj je ovom prilikom obezbedio simbolične zahvalnice i diplome za školsku, a obezbediće i za opštinsku smotru.

Pod pokroviteljstvom republičke Agencije za bezbednost saobraćaja oko 50 lokalnih samouprava je uključeno u ovu smotru. Regionalno takmičenje u Aleksincu će biti održano od 24. aprila do 5. maja. Tom prilikom tamičiće se ekipe iz Surdulice, Ražnja, Varvarina, Paraćina, Vranja i Aleksinca.

Pažljivko

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − nine =