Pažljivko

На Пажљивковој смотри у Ражњу 115 малишана

Средином ове седмице одржана је Пажљивкова школска смотра у обе ражањске основне школе и Предшколској установи „Лептирићи”.

Pažljivko

Како су циљна група децa предшколског узраста и ученици првог и другог разреда, у ове две категорије такмичили су се малишани и то у Основној школи „Иван Вушовић” из Ражња, 31 ученик из првог и 27 из другог разреда. У Основној школи „Вук Караџић” из Витошевца, тестове је радило тринаесторо деце из првог разреда и шеснаесторо из другог. Након што пристигну резултати, формираће се eкипе из свих школа учесника за такмичење на општинској смотра која ће бити одржана крајем марта или почетком априла. Најуспешнији малишани са ове смотре ће учествовати на регионалној која ће бити одржана у Алексинцу.

Pažljivko

Како је у Ражњу само једна предшколска установа, од 28 предшколаца одабраће се екипа која ће директно отићи на регионалну смотру.

Pažljivko

− Битно је да деца стекну у овом узрасту нека неопходна знања о безбедности у саобраћају, да им се сада усади у свест. То је сада можда и најбитније, мање-више тестирање, ко ће да прође и узме неку награду − рекао је Иван Ивановић, председник Савета за безбедност саобраћаја на територији општине Ражањ и начелник Општинске управе општине Ражањ.

Савет за саобраћај је овом приликом обезбедио симболичне захвалнице и дипломе за школску, а обезбедиће и за општинску смотру.

Под покровитељством републичке Агенције за безбедност саобраћаја око 50 локалних самоуправа је укључено у ову смотру. Регионално такмичење у Алексинцу ће бити одржано од 24. априла до 5. маја. Том приликом тамичиће се екипе из Сурдулице, Ражња, Варварина, Параћина, Врања и Алексинца.

Pažljivko

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 19 =