Na Opštinskoj vladi pravilnik o izgledu pešačke zone

Sednica opštinske vlade, održana jutros, bila je, pored ostalog, specifična i zbog sedenja većnika i neophodnih službenih lica. U cilju poštovanje mera radi sprečavanja širenja korona virusa članovi Veća su sedeli na međusobnoj neophodnoj daljini, a sednici nisu prisutvovali skoro svi većnici stariji od 65 godina. I bez njih je bilo kvoruma, pa je opštinska izvršna vlast donela više odluka iz svog delokruga odlučivanja, a podržali su i nekoliko tačaka o kojima zadnju reč ima Skupština opštine Aleksinac.

Veće je dalo saglasnost na Cenovnik radova na popravci asfaltnih ulica i puteva u mesnim zajednicama na teritoriji opštine Aleksinac za 2020. godinu koje izvodi Javno preduzeće za puteve i stambeno- komunalnu delatnost opštine Aleksinac. Cenovnik je pretežno izmenjen zbog promene vrednosti materijala koji se ugrađuje. Pojeftinila je asfaltna masa, ali je u isto vreme porasla vrednost kubika šljunka sa 500 na 570 dinara.

Prihvaćene su i izmene dokumenata koji se odnose na sistematizaciju radnih mesta i kadrovskog plana u Opštinskoj upravi. Planirano je, ako zatreba, zapošljavanje jednog pripravnika sa sedmim stepenom stručne spreme, kao i povećanje broja nameštenika sa 14 na 15 izvršilaca. Shodno tome, menja se i broj sistematizovanih radnih mesta u upravi sa 125 na 126.

Većnici su podržali i program postavljanja motažnih i pokretnih objekata privremenog karaktera u pešačkoj zoni i centru grada. Kiosci neće moći da budu veći od 10,5 kvadrata, niti viši od 3,5 metra. Letnje bašte neće da imaju zastor na podu, ali ima i ograničenja kada su u pitanju suncobrani, nastrešnice i tende. One ne smeju da imaju brendirane reklame i moraju biti u bež i zelenoj boji.

Članovi Veća su se bavili i konkursima iz oblasti kulture i informisanja. Usvojili su izveštaje o utrošenim i opravdanim sredstvima namenjenim medijima u prošloj godini, kao i o raspodeli sredstava za 2020. godinu.

Predsedavajući Nenad Stanković je kazao da je zadovoljan raspodelom jer su ispoštovana dva princima, autonomnost stručne komisije koja je donosila odluku i činjenica da su najviše novca dobili lokalni mediji. Od pet miliona lokalcima je dodeljeno 4 miliona i 200 hiljada. Najviše preduzeću „Al pres” d.o.o. Aleksinac za medije Radio Aleksinac, Al novine i Internet portal „Al pres”, ukupno 2 miliona i 800 hiljada dinara, i „Maj mediju” d.o.o. iz Aleksinca za Radio i TV Bosforus 1 milion i 50 hiljada dinara.U drugom krugu konkursa dodeljeno je neraspoređenih sredstava namenjenih kulturno -umetničkim društvima, tako da su sada svi ansabli sa teritorije opštine dobili sufinansirajuća sredstva. Ovog puta „Mladost” iz Žitkovca i „Merak” iz Vukašinovca dobili su po 170 hiljada, a KUD „Aleksinački Rudnik” 120 hiljada dinara.

Opštinska vlada dala je i saglasnost na zaključenje vansudskog poravnjanja sa tri građana iz Prćilovice, odnosno jednog punoletnog lica i dva zastupnika za maloletna lica. Njima će biti isplaćena odšteta od 33 do 43 hiljade, ukupno iz budžeta ovog puta biće izdvojeno 107 hiljada dinara.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

8 + eleven =