Na 13. Kupu 13 ekipa

Na Bovanskom jezeru juče je održan 13. po redu Međunarodni kup u sportskom ribolovu „Trnjane 2019”, a celokupno takmičenje bilo je u znaku broja 13, jer su sa obale svoje udice zabacili takmičari 13 ekipa.

Jedna ekipa je došla iz Severne Makedonije, a ostale 12 iz Srbije, odnosno iz Aleksinca, Paraćina, Negotina, Zaječara, Knjaževca, Svrljiga, Niša, Prokuplja, Kladova, Ćićevca i domaćina Trnjana.

Nakon celodnevnog pecanja prvo mesto osvojila je ekipa OSR „Gibort” iz Kladova sa 8.500 grama upecane ribe, drugo mesto pripalo je ekipi OSR „Mrena” iz Paraćina sa 6.420 grama ulova, a trećeplasirana je ekipa SUR „Ribolovac” iz Aleksinca čiji je ulov merio 6.680 grama.

Uslovi za pecanje su bili ekstremni jer se vodostaj jezera za nekoliko dana mnogo povećao. Pecano je pod posebnim okolnostima u sva tri sektora i uprkos tim uslovima uhvaćena je solidna količina ribe rekao je Mića Dimitrijević, predsednik Kluba sportskih ribolovaca „Trnjane”.

Prvi na pisti bio je Dragan Vladisavljević iz ekipe OSR „Gibort” iz Kladova i on je upecao 4.190 grama ribe pa je samim tim i poneo titulu pojedinačnog pobednika.

U čuvarkama takmičara na ovom nadmetanju našle su se pre svega deverika, bodorka i poneka beovica, odnosno vrste ribe koje su ovom prilikom najviše „radile”.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × 2 =