Može li Morava u Zonu?

Prolećni deo prvenstva Nišavske okružne lige fudbaleri žitkovačke Morave dočekaće na liderskoj poziciji sa 40 osvojenih bodova. Do titule jesenjeg prvaka Morava je stigla sa 13 pobeda, jednim nerešenim ishodom i dva poraza uz gol razliku 54:10.

Zanimljivo je da je ovaj uspeh ostvaren i pored nekoliko promena na trenerskoj klupi. U prva dva kola, Moravu je vodio Dušan Vasić (jedna pobeda i jedan poraz) koji je potom napustio klub zbog angažmana u Kini. Isti učinak imao je i Goran Kostić koga je posle dve utakmice zamenio stručni štab sa trenerima Oliverom Stefanovićem i Zoranom Mladenovićem. Ovaj trenerski tandem je do kraja jesenje sezone zabeležio 11 pobeda i jedan remi. Najbolji klupski strelac je Martin Ristić sa 20 postignutih golova.

Morava je jesenji prvak bila i 2003. godine ali na kraju sezone nije uspela da obezbedi plasman u viši rang i zato su sada u klubu odlučni da se ukazana šansa za ulazak u Zonu, ovog puta, ne sme propustiti.

‒ Na proleće nas čekaju veliki izazovi i velika borba da se sačuva liderska pozicija. Niko od igrača koji su tokom jeseni nosili plavo-beli dres za sada nije najavio odlazak a planiramo da ekipi pridodamo i kvalitetna pojačanja ‒ kaže predsednik kluba Bojan Nikolić. Ovome treba dodati lepu vest da se Vladimir Stanišić – Mesi, nakon zadobijenih povreda u saobraćajnoj nezgodi, uspešno oporavlja.

Moravi će najveći konkurenti biti Mladost (Batušinac), Zemljoradnik (Balajnac) i Rasovača a svoju šansu i pored zaostatka od 7 bodova, tražiće i aleksinački OFK Napredak 1929.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 + five =