Jelenac

Ministar posetio domove, podaci o zaraženima kasne

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u okviru obilaska mesta koja su, kako se navodi, do skoro bila žarišta korona virusa posetio je i Gerontološki centar „Jelenac” u Aleksincu i Dom za smeštaj odraslih lica u Kulini. Kako stoji na zvaničnom sajtu ovog ministarstva, on je u ovim ustanovama razgovarao sa zaposlenima i tom prilikom im dostavio trajna zaštitna odela.

‒ U narednim danima će pored redovnog snabdevanja zaštitnom opremom, upravo radi veće bezbednosti, svaki zaposleni u ustanovama za smeštaj dobiti jedno trajno zaštitno odelo. Mere koje je Vlada Srbije donela moraju svi da poštuju i primenjuju, jer one su propisane za dobro našeg naroda ‒ poručio je Đorđević. 

Koliki udeo u ukupnom broju zaraženih na teritoriji opštine imaju korisnici i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite nema zvaničnih informacija. Na sajtu Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i dalje se u sklopu saopštenja konstatuje da obolelih ima u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina i radnim jedinicama Gerontološkog centra „Jelenac” u Tešici i Aleksincu, bez navođenja broja zaraženih.

Kulina
Ministar Zoran Đorđević u poseti Kulini, foto: Ministarstvo

Na naše pitanje pres službi Vlade o broju zaraženih u ovim ustanovama prosleđen nam je odgovor Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u kome se potvrđuje da se Dom Kulina i dalje nalazi u karantinu, ali su nas uputili da se za sve što je u vezi sa testiranjem i brojem obolelih  obratimo Kriznom štabu i Ministarstvu zdravlja.

Poslednji podaci za Dom u Kulini objavljeni su još pre desetak dana i tada je u ovoj ustanovi bilo 64 zaraženih, odnosno 50 korisnika i 14 zaposlenih. Što se Gerontološkog centra tiče, podatke je pre nekoliko dana iznela načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, rekavši da je virus potvrđen kod 32 korisnika.


Na naslovnoj fotografiji: Poseta ministra Đorđevića Geronotloškom centru “Jelenac” u Aleksincu, foto: Ministarstvo

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − nine =