Kulina

„Male pčelice”, a veliki rezultati

Sedam ekipa, jedna više nego lane, učestvovalo je na „Veselom kulinskom letu”, tradicionalnoj sportsko-zabavnoj manifestaciji za osobe sa smetnjama u razvoju. Uz bučno i burno navijanje, na stadionu za male sportove Doma u Kulini ekipe su se nadmetale u sedam disciplina, i to u pikadu, nadvlačenju konopca, ubacivanju loptice u korpu, bacanju lopte na koš, poligonskoj igri, skoku u dalj iz mesta i vožnji trotineta između čunjeva.

Kao i prethodne tri godine, opet su najuspešniji bili Kragujevčani. Predstavnici Zavoda za smeštaj odraslih lica „Male pčelice” iz ovog grada osvojili su 31 bod i prvo mesto, a nagrađeni su prelaznim i peharom u trajno vlasništvo. Sa bodom manje drugo mesto pripalo je ekipi Ustanove za decu i mlade „Sremčica” iz Sremčice kraj Beograda, dok su se na treću poziciju, sa 20 bodova, plasirali predstavnici Ustanove za odrasle i starije „Gvozden Jovančićević” iz Velikog Popovca kod Petrovca na Mlavi. Dalje slede: Dom „Srce u Jabuci” iz Jabuke sa 19 bodova, Dom u Kulini ima 17, Dom za za decu i lica ometena u razvoju „Nikola Šumenković” iz Stamnice 15, dok su debitanti na takmičenju, ekipa Doma za lica ometena u razvoju „Othon” iz Stare Moravice kod Bačke Topole, osvojili 11 bodova. Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa nagrađene su peharima, a svi takmičari dobili su na dar medalje.

Direktor Doma u Kulini uručuje pehar pobednicima

Jubilarno, deseto po redu „Veselo kulinsko leto” otvorila je vršilac dužnosti pomoćnika ministara za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Slađana Čabrić, a svečanom otvaranju, pored brojnih gostiju, prisustvovao je i narodni poslanik Dalibor Radičević.

Za dobru saradnju, ovom prilikom direktor Doma u Kulini, mr Vojkan Stanojević, uručio je zahvalnice za resornog ministra Zorana Đorđevića i predstavnicima organizacija Crvenog krsta beogradskih opština Čukarica i Rakovica.

Pre početka „Veselog kulinskog leta”, premijerno je prikazana pozorišna predstava „Voz života” koju su pripremili korisnici Doma u Kulini, zajedno sa svojim radnim terapeutima i Natašom Nešić koja je osmislila i uvežbala predstavu.


Pedeset miliona

‒ Za opremu, mašine i investicije u Domu u Kulini, Ministarstvo je ove godine izdvojilo oko 50 miliona dinara. Naš ministar Zoran Đorđević je itekao zainteresovan za stvaranje što boljih uslova u našim ustanovama, posebno u ovakvim ustanovama kao što je Dom u Kulini, gde se zaposleni 24 sata brinu o izuzetno teškoj kategoriji korisnika. Stvaranje boljih uslova je veoma značajno i za korisnike i za zaposlene jer na taj način naši korisnici u ustanovama socijalne zaštite mogu dobiti još bolju i kvalitetniju uslugu ‒ rekla je, između ostalog, za naš portal vršilac dužnosti pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Slađana Čabrić.


 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sixteen + 20 =