Šetalište

Korona virus: Novi podaci za Aleksinac

Prema podacima na sajtu Covid19, od juče je broj samoizolovanih osoba sa područja opštine Aleksinac u porastu. U odnosu na prvi april 13 je lica više, pa ih sada ima 311. Uglavnom i u susednim opštinama je taj broj porastao, u Nišu od 2.211 na 2.311, u Kruševcu ih je 1.128 umesto ranijih 980 i u Sokobanji je drugog aprila bilo 86 što je više za pet osoba. U Ražnju se broj samoizolovanih zadržao na 44.

Ranije, 28. marta, a poslednji put podaci u ovoj rubrici objavljeni su 29. marta, kod jedne osobe sa područja opštine Aleksinac potvrđeno je prisustvo virusa. Prema nekim našim nezvaničnim, ali dosta pouzdanim saznanjima radi se o osobi ženskog pola i starosti oko dvadeset godina. Za sada se ne zna da li je do infekcije došlo na našem području ili u Nišu.

Prema dostupnim statističkim podacima, epidemiološka situacija i nije tako loša. Međutim, za sada nema podataka o broju Aleksinčana koji su testirani, pa najverovatnije će prilikom najavljenog obimnijeg uzorkovanja te brojke biti nepovoljnije. Zato, preporuke o neophodnosti pridržavanja mera zvaničnih organa, a pre svega smanjeni kontakti i izlasci iz kuće, uz poštovanja drugih ograničenja kretanja, najbolja su preventiva.

 

4 komentara

    1. Prevedi sta si hteo d anapises i ako uopste i hoces pisati onda proveri i kazi tacno a ne rekla kazala.

  1. Ma kakav zvanični sajt, pa oni samo prikazuju broj samoizolovanih a uskraćuju nas za broj zaraženih! Stoje jedno isti brojevi već danima!

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

18 − 16 =