JS predlaže uvođenje besplatnog prevoza i ukidanje odborničkih dnevnica

Opštinski odbor Jedinstvene Srbije u Aleksincu izašao je sa saopštenjem za javnost u kome najavljuje da će na narednom zasedanju lokalnog parlamenta zvanično podneti predlog da se uvedu određene mere štednje i građanima opštine obezbedi besplatan javni prevoz. Aleksinački sledbenici Dragana Markovića Palme kažu da je ova ideja potekla iz glavnog odbora stranke u Jagodini i da je ovaj grad već doneo odluku o uvođenju besplatnog prevoza.

U aleksinačkom odboru stranke smatraju da je ova ideja realno izvodljiva i dodaju da se sredstva za njeno finansiranje mogu obezbediti kroz ukidanje plata većnicima, naknada odbornicima, članovima raznih komisija i tako što bi se opštinski funkcioneri odrekli korišćenja službenih automobila i plaćanja telefonskih računa.

‒ Naime, namera Opštinskog odbora Jedinstvene Srbije u Aleksincu je da budžet Opštine Aleksinac troše građani, a ne političari – dodaje se u saopštenju.

Petković Predsednik odbora Goran Petković podseća da opština već izdvaja sredstva iz budžeta za sufinansiranje Niš ekspresa, odnosno besplatnog prevoza osnovaca, a da bi ove mere omogućile da besplatan prevoz dobiju svi građani. On dodaje da je predlog Jedinstvene Srbije da se ove godine pripremi teren, a da se u realizaciju krene naredne godine.

‒ Mi sada istupamo sa predlogom, da vidimo da li će Skupština to usvojiti pošto ovim budžetom to nije predviđeno, ali ako se odreknemo svih ovih dnevnica i naknada onda bi bilo mogućnosti da se to sprovede naredne godine. S obzirom da naš grad spada u nerazvijene opštine, na taj način bismo pomogli našim sugrađanima – kaže Petković.

U aktuelnom sazivu aleksinačkog parlamenta odbornika Jedinstvene Srbije ima osmoro i oni su u redovima opozicije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 − 3 =