ЈС предлаже увођење бесплатног превоза и укидање одборничких дневница

Општински одбор Јединствене Србије у Алексинцу изашао је са саопштењем за јавност у коме најављује да ће на наредном заседању локалног парламента званично поднети предлог да се уведу одређене мере штедње и грађанима општине обезбеди бесплатан јавни превоз. Алексиначки следбеници Драгана Марковића Палме кажу да је ова идеја потекла из главног одбора странке у Јагодини и да је овај град већ донео одлуку о увођењу бесплатног превоза.

У алексиначком одбору странке сматрају да је ова идеја реално изводљива и додају да се средства за њено финансирање могу обезбедити кроз укидање плата већницима, накнада одборницима, члановима разних комисија и тако што би се општински функционери одрекли коришћења службених аутомобила и плаћања телефонских рачуна.

‒ Наиме, намера Општинског одбора Јединствене Србије у Алексинцу је да буџет Општине Алексинац троше грађани, а не политичари – додаје се у саопштењу.

Petković Председник одбора Горан Петковић подсећа да општина већ издваја средства из буџета за суфинансирање Ниш експреса, односно бесплатног превоза основаца, а да би ове мере омогућиле да бесплатан превоз добију сви грађани. Он додаје да је предлог Јединствене Србије да се ове године припреми терен, а да се у реализацију крене наредне године.

‒ Ми сада иступамо са предлогом, да видимо да ли ће Скупштина то усвојити пошто овим буџетом то није предвиђено, али ако се одрекнемо свих ових дневница и накнада онда би било могућности да се то спроведе наредне године. С обзиром да наш град спада у неразвијене општине, на тај начин бисмо помогли нашим суграђанима – каже Петковић.

У актуелном сазиву алексиначког парламента одборника Јединствене Србије има осморо и они су у редовима опозиције.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 5 =