Još pet majstora karatea

Karate klub „Šumatovacˮ od nedelje je bogatiji za pet majstora karatea i nosilaca crnog pojasa prvi dan, a to su: Emina Mladenović, Teodora Pavlović, Kristina Pavlović, Milica Milovanović i Milica Jovanović. One su položile ispit za ovo majstorsko zvanje u turističkom kompleksu „Viminacijumˮ kraj Požarevca, gde je održan i Kup prijateljstva, na kome su se nadmetali takmičari iz 15 klubova iz Srbije i Rumunije.

Među njima su bili i karatisti „Šumatovcaˮ koji su na takmičenju osvojili deset medalja – šest zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu. U generalnom plasmanu „Šumatovacˮ se plasirao na visoko treće mesto i nagrađen je peharom.

Zlatne medalje u katama pojedinačno izborili su: Luka Aleksić, Emina Mladenović, Marija Aleksić, Teodora Pavlović i Ena Radulović. Zlatom se okitio i kata tim „Šumatovac 1ˮ, koji čine: Teodora Pavlović, Kristina Pavlović i Milica Milovanović. U katama pojedinačno srebrne medalje su pripale Kristini Pavlović i Isidori Stanković, a u borbama Nikoli Ristiću. I na kraju bronzu u katama pojedinačno osvojila je Milica Jovanović.

‒ Od naših karatiskinja koje su postale nosioci crnog pojasa prvi dan očekujem da se uključe u trenažni proces i da pomognu trenerima u obučavanju mladih članova kluba ‒ kaže predsednik KK „Šumatovacˮ i operativni trener, Dejan Vuksanović.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

17 + twelve =