Javna rasprava o dopuni Plana generalne regulacije Aleksinca

U toku je javni uvid u Nacrt izmene i dopune plana generalne regulacije Aleksinca,koji je organizovala Opštinska uprava opštine Aleksinac. Nacrt izmene i dopune plana generalne regulacije Aleksinca će biti izložen u holu zgrade Opštinske uprave do 18. decembra 2019. godine, a informacije o nacrtu plana se mogu dobiti u kancelariji broj 18 u vremenu od 8 do 14 časova. U toku javnog uvida, Nacrt plana biće izložen i na sajtu opštine Aleksinac.

Zainteresovana lica mogu, tokom javnog uvida, svoje primedbe na planirana rešenja, u pisanom obliku, da dostave Odeljenju za privredu, Odseku za urbanizam, stambeno komunalnu delatnost i zaštitu životne sredine preko pisarnice najkasnije do 18. decembra 2019. godine.

U toku javnog uvida, sva fizička i pravna lica mogu podneti primedbe u vezi sa Nacrtom plana u pisanom obliku i iste mogu obrazložiti pred Komisijom za planove Skupštine opštine Aleksinac.

Dalibor Marković, načelnik Odeljenja za privredu u Opštinskoj upravi kaže da je ovo najviši planski dokument i da zbog određenih problema koje su građani i potencijalni investitori imali neophodna je njegova izmena.

‒ Dešavalo se da stanovnici ne mogu da ozakone svoje objekte zbog toga što im za neku malu veličinu prelazi objekat na javnu površinu, recimo 10, 20 ili 50 centimetara. Ovo je prilika da svi građani koji imaju neki problem, a koji se tiče planske dokumentacije, dođu pogledaju dokument i ukažu na njih. Da pokušamo da napravimo ispravku u koliko je ona moguća – ističe Marković uz napomenu da se radi o dugoročnom dokumentu koji se ne menja svakog dana

Javna prezentacija plana, održaće se u zgradi Opštinske uprave, Knjaza Miloša 169, 4. decembra 2019. godine, u 13 časova. Javna sednica Komisije za planove održaće se dana 24. decembra 2019. godine.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve + 5 =