Јавна расправа о допуни Плана генералне регулације Алексинца

У току је јавни увид у Нацрт измене и допуне плана генералне регулације Алексинца,који је организовала Општинска управа општине Алексинац. Нацрт измене и допуне плана генералне регулације Алексинца ће бити изложен у холу зграде Општинске управе до 18. децембра 2019. године, а информације о нацрту плана се могу добити у канцеларији број 18 у времену од 8 до 14 часова. У току јавног увида, Нацрт плана биће изложен и на сајту општине Алексинац.

Заинтересована лица могу, током јавног увида, своје примедбе на планирана решења, у писаном облику, да доставе Одељењу за привреду, Одсеку за урбанизам, стамбено комуналну делатност и заштиту животне средине преко писарнице најкасније до 18. децембра 2019. године.

У току јавног увида, сва физичка и правна лица могу поднети примедбе у вези са Нацртом плана у писаном облику и исте могу образложити пред Комисијом за планове Скупштине општине Алексинац.

Далибор Марковић, начелник Одељења за привреду у Општинској управи каже да је ово највиши плански документ и да због одређених проблема које су грађани и потенцијални инвеститори имали неопходна је његова измена.

‒ Дешавало се да становници не могу да озаконе своје објекте због тога што им за неку малу величину прелази објекат на јавну површину, рецимо 10, 20 или 50 центиметара. Ово је прилика да сви грађани који имају неки проблем, а који се тиче планске документације, дођу погледају документ и укажу на њих. Да покушамо да направимо исправку у колико је она могућа – истиче Марковић уз напомену да се ради о дугорочном документу који се не мења сваког дана

Јавна презентација плана, одржаће се у згради Општинске управе, Књаза Милоша 169, 4. децембра 2019. године, у 13 часова. Јавна седница Комисије за планове одржаће се дана 24. децембра 2019. године.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + twelve =