Izađi mi na teglu

„Izađi mi na teglu” sutra ispred Doma kulture

Centrom Aleksinca sutra će se širiti miris pečene paprike. Na platou ispred Doma kulture, četvrti put zaredom biće održano takmičenje u pripremanju ajvara pod nazivom „Izađi mi na teglu”.

Kako je najavljeno, devet ekipa će od 11 pa do 18 sati ukrstiti varjače, a ona koja bude pobednik učestvovaće u finalnom takmičenju, 12. oktobra u Beogradu.

− Biće teško izabrati najbolji ajvar u Aleksincu, jer je aleksinački kraj poznat po kvalitetnoj paprici i po dobrim receptima, tako da žiri neće imati nimalo lak zadatak − rekla je Ljiljana Vukotić, koordinator projekta „Izađi mi na teglu”.

Manifestacija ima i humanitarni karakter, pa će ajvar koji pripreme takmičarske ekipe dobiti Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima i mališani iz dnevnog boravka Doma „Hristina Markišić”.

Osim takmičarskog dela, organizovan je i bogat program kako za posetioce tako i za takmičare, a takmičenje će upotpuniti i kulturno-umetnički program.

Da podsetimo, lane je u ovom takmičenju titulu odbranila ekipa „Zdrave hrane Lazić” iz Mozgova koja je i pretprošle godine skuvala najbolji ajvar, dok su prve godine u Aleksincu trijumfovale članice Udruženja „Super žene” iz Tešice.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − 2 =