Izađi mi na teglu

„Изађи ми на теглу” сутра испред Дома културе

Центром Алексинца сутра ће се ширити мирис печене паприке. На платоу испред Дома културе, четврти пут заредом биће одржано такмичење у припремању ајвара под називом „Изађи ми на теглу”.

Како је најављено, девет екипа ће од 11 па до 18 сати укрстити варјаче, а она која буде победник учествоваће у финалном такмичењу, 12. октобра у Београду.

− Биће тешко изабрати најбољи ајвар у Алексинцу, јер је алексиначки крај познат по квалитетној паприци и по добрим рецептима, тако да жири неће имати нимало лак задатак − рекла је Љиљана Вукотић, координатор пројекта „Изађи ми на теглу”.

Манифестација има и хуманитарни карактер, па ће ајвар који припреме такмичарске екипе добити Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним лицима и малишани из дневног боравка Дома „Христина Маркишић”.

Осим такмичарског дела, организован је и богат програм како за посетиоце тако и за такмичаре, а такмичење ће употпунити и културно-уметнички програм.

Да подсетимо, лане је у овом такмичењу титулу одбранила екипа „Здраве хране Лазић” из Мозгова која је и претпрошле године скувала најбољи ајвар, док су прве године у Алексинцу тријумфовале чланице Удружења „Супер жене” из Тешице.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − four =