Igra i pesma na otvaranju „Dečje nedelje”

Uz evergrin dečje pesmice i ples mališana ispred Doma kulture u Aleksincu danas je otvorena „Dečja nedelja”. Početak manifestacije ulepšao je koncert Baneta Rosića i Minje Subote, koji je i malo starije sugrađane podsetio na detinjstvo.

Iako je dan bio hladan, mnogobrojni mališani zagrevali su se uz pesmice „Ivin voz”, „Deca su ukras sveta”, „Kocka do kockice”, „Deda”…

Na nekoliko prodajnih štandova bili su izloženi ukrasni predmeti, koje su đaci specijalno pripremali za ovaj dan, a mogli su se platiti plastičnim čepovima kao deo humanitarne akcije „Čepom do osmeha”.

Nedelja je zvanično otvorena podizanjem narandžaste zastave i puštanjem plavih balona. Posebna atrakcija bili su animatori na štulama u zlatnom i srebrnom kostimu.

Dečja nedelja biće otvorena do 13. oktobra, a sutrašnji program rezervisan je za čas „Živa biblioteka” koji će Udruženje Fenomena iz Kraljeva održati u čitaonici Aleksinačke gimnazije od 10 sati i koncert muzičke škole „Vladimir Đorđević, koji će se održati u velikoj sali Doma kulture od 11:30.

Dečju nedelju organizuje Centar za kulturu i umetnost, a manifestaciju su pored lokalnih ustanova i organizacija podržale i republičke institucije.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − 9 =