Игра и песма на отварању „Дечје недеље”

Уз евергрин дечје песмице и плес малишана испред Дома културе у Алексинцу данас је отворена „Дечја недеља”. Почетак манифестације улепшао је концерт Банета Росића и Миње Суботе, који је и мало старије суграђане подсетио на детињство.

Иако је дан био хладан, многобројни малишани загревали су се уз песмице „Ивин воз”, „Деца су украс света”, „Коцка до коцкице”, „Деда”…

На неколико продајних штандова били су изложени украсни предмети, које су ђаци специјално припремали за овај дан, а могли су се платити пластичним чеповима као део хуманитарне акције „Чепом до осмеха”.

Недеља је званично отворена подизањем наранџасте заставе и пуштањем плавих балона. Посебна атракција били су аниматори на штулама у златном и сребрном костиму.

Дечја недеља биће отворена до 13. октобра, а сутрашњи програм резервисан је за час „Живa библиотека” који ће Удружење Феномена из Краљева одржати у читаоници Алексиначке гимназије од 10 сати и концерт музичке школе „Владимир Ђорђевић, који ће се одржати у великој сали Дома културе од 11:30.

Дечју недељу организује Центар за културу и уметност, а манифестацију су поред локалних установа и организација подржале и републичке институције.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 16 =