Prava deteta

I Aleksinac obeležava tri decenije Konvencije o pravima deteta

Trideseta godišnjica usvajanja Konvencije o pravima deteta biće obeležena i u Aleksincu. Niz aktivnosti povodom ovog datuma sprovešće sutra, 20. novembra, učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Žitkovca u saradnji sa Pestaloci dečijom fondacijom i Centrom za obrazovne politike, a sve u okviru projekta „Zajedno ka srednjoj školi – podrška deci pri prelasku u srednju školu”.

−Tog dana sve škole koje Pestaloci dečija fondacija podržava kroz projekte organizuju neke aktivnosti kojim obeležavaju ovaj značajan datum. Učenici naše škole će organizovati radionicu pravljenja bedževa sa porukama o dečijim pravima i anketiraće prolaznike na ulici o tome koliko poznaju dečija prava i konvenciju − rekao je psiholog Mladen Anđelković i dodao da su ovu aktivnost osmislili sadašnji i bivši učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić” iz Žitkovca. 

Najavljene aktivnosti biće održane na platou Centra za kulturu i umetnost opštine Aleksinac sa početkom u 10 sati, a organizatori su uputili poziv svim osnovnim i srednjim školama iz Aleksinca da se pridruže akciji, da zajedno obeleže ovaj značajan jubilej i pomognu u promociji dečijih prava.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

7 − one =