GO USS: Više para za siromašne

Ujedinjena seljačka stranka je na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora, održanoj u Aleksincu, odlučila da učestvuje na prolećnim izborima i pozvala sve ljude da izađu na parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore. Odbor je usvojio i partijsku izbornu platformu o kojoj će predsednik stranke Milija Miletić razgovarati sa predstavnicima SNS.

‒ Jedna od stvari koja je meni vrlo bitna je da tražimo u narednom periodu da se više izdvaja za nerazvijena područja, brdsko-planinska područja, za jugoistočnu Srbiju. Više sredstava za novorođenu decu, za nezaposlene porodilje, za bračne zajednice koja se formiraju na selima, u tim siromašnim opštinama. Da ima većih izdvajanja oko privrede, da ljudima koji žive u tim područjima bude lakše. Za mene najbitnija je zdravstvena zaštita i socijalna zaštita za ljude koji žive na selu ‒ kaže Milija Miletić, lider stranke uz poruku da ovog trenutka Srbiji treba stabilnost i odgovornost, kao i zajedništvo da bi smo neke stvari ostvarili.

Za Ujedinjenu seljačku stranku je veoma bitno da se donesu zakonski propisi koji bi omogućili rešavanje problema natalitetne politike, razvoja poljoprivrede, turizma, zdravstvene i socijalne zaštite u selima, naročito u nerazvijenim područjima.

Na ovoj sednici Glavnog odbora razrešeni su određeni članovi koji su bili neaktivni, odnosno koji su prekršili Statut, a poverenje je dato novim ljudima.

Svečanom delu sednice prisustvovali su predstavnici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije, Partije penzionera, Pokreta socijalista, kao i profesor dr Miladin Ševarlić, naš istaknuti agroekonomista i narodni poslanik.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

12 − 7 =