ГО УСС: Више пара за сиромашне

Уједињена сељачка странка је на јучерашњој седници Главног одбора, одржаној у Алексинцу, одлучила да учествује на пролећним изборима и позвала све људе да изађу на парламентарне, локалне и покрајинске изборе. Одбор је усвојио и партијску изборну платформу о којој ће председник странке Милија Милетић разговарати са представницима СНС.

‒ Једна од ствари која је мени врло битна је да тражимо у наредном периоду да се више издваја за неразвијена подручја, брдско-планинска подручја, за југоисточну Србију. Више средстава за новорођену децу, за незапослене породиље, за брачне заједнице која се формирају на селима, у тим сиромашним општинама. Да има већих издвајања око привреде, да људима који живе у тим подручјима буде лакше. За мене најбитнија је здравствена заштита и социјална заштита за људе који живе на селу ‒ каже Милија Милетић, лидер странке уз поруку да овог тренутка Србији треба стабилност и одговорност, као и заједништво да би смо неке ствари остварили.

За Уједињену сељачку странку је веома битно да се донесу законски прописи који би омогућили решавање проблема наталитетне политике, развоја пољопривреде, туризма, здравствене и социјалне заштите у селима, нарочито у неразвијеним подручјима.

На овој седници Главног одбора разрешени су одређени чланови који су били неактивни, односно који су прекршили Статут, а поверење је дато новим људима.

Свечаном делу седнице присуствовали су представници Српске напредне странке, Социјалистичке партије, Партије пензионера, Покрета социјалиста, као и професор др Миладин Шеварлић, наш истакнути агроекономиста и народни посланик.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 + 14 =