Miloš Đorđević

Glumac „Bolivuda” igrao u Aleksincu: Spor sa Grujicom i dalje traje

Prvi put nakon prošlogodišnjeg Festivala prvoizvedenih predstava, kada je iz Aleksinca maltene „odjurio”, potresen zbog sukoba sa tadašnjim predsednikom Festivalskog odbora Grujicom Veljkovićem, beogradski glumac Miloš Đorđević sinoć se ponovo susreo sa aleksinačkom publikom. U komadu „Na klupi” „Teatra bez glutena” prvi put je zaigrao sa koleginicom Isidorom Rajković, pošto je kolega koji je ranije igrao mušku ulogu u ovoj duo drami napustio teatar.

Slučaj koji se dogodio prošle godine nakon predstave Bolivud, Đorđević nije želeo da komentariše.

Glumac je tada pročitao pismo kolege Sergeja Trifunovića u kojem je bilo uvredljivih reči protiv tadašnjeg predsednika Festivalskog odbora i aktuelnog predsednika SO Aleksinac Grujice Veljkovića.

‒ Nigde nećeš odavde tužni moj Grujice, u guz**i u koju pokušavaš da uđeš odavno nema mesta – pročitao je tada Đorđević, nakon predstave „Bolivud” što je izazvalo revolt predsednika Festivalskog odbora Grujice Veljkovića. 

Konferencija PIP
 

Nakon pročitanog pisma, „Bolivud” se nastavio u pres centru, prepirkom glumaca i uvređenog Veljkovića. Slučaj je završio na sudu, a spor još nije završen.

Kako smo nezvanično uspeli da saznamo izgleda da glumac Miloš Đorđević „nije bio svestan” posledica koje može izazvati pročitano pismo i to da je ono direktno upućeno jednom od organizatora festivala i političaru koji je u tom trenutku u publici sedeo sa porodicom.

Ono što je dobro u celoj priči je da je Đorđević pokazao zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa Aleksinčanima, kao i to da na profesionalnu saradnju sa gradom nije uticalo što je poslednji boravak u Aleksincu završen sukobom, a pokušaj kolegijalnosti možda izigran i doveden pred sud.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nine − two =