Sudije

Fudbalske sudije stigle u Aleksinac: Poklon za mališane iz Doma

Uvertira u prvi Memorijalni fudbalski turnir posvećen Bogiju Stepanoviću, koji će se održati danas u Hali sportova, bila je poseta najviših zvaničnika republičkih organizacija fudbalskih sudija Domu za nezbrinutu decu „Hristina Markišić”. Pored prilike da upoznaju međunarodne sudije koje su sudile na Mundijalu, mališani iz Doma na dar su dobili laptop i mnoštvo sportskih rekvizita. 

U rodno mesto Bogija Stepanovića danas je doputovao i njegov kolega i prijatelj Dalibor Đurđević, FIFA sudija i sadašnji potpredsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Sudija Dalibor Đurđević

‒ Mi smo sa pokojnim Bogoljubom Stepanovićem odrastali u ovom sudijskom poslu, tako da je njegov doprinos osnivanju sudijske organizacije i njenom razvoju nemerljiv i neponovljiv. Mi koji smo trenutno na nekim funkcijama i još uvek aktivne sudije na najvišem nivou, čini mi se da još nismo ni svesni šta je u stvari Bogoljub Stepanović bio za organizaciju i koliko je voleo i štitio sudije u svakom pogledu – priseća se Đurđević i dodaje da u fudbalu svi imaju pravo da pogreše osim sudija. 

Bogi Stepanović, po Đurđevićevim rečima, bio je jedan od retkih koji je te grešeke razumeo, štiteći svoje kolege uvek, često i na svoju štetu.

‒ Imao je jednu uzrečicu, u najtežim trenucima kada napravimo najveće greške na utakmicama tipa Zvezda – Partizan i onda dugo razgovaramo sa njim i žalimo se, najpre bi vikao na nas, a onda na kraju rekao ‘ma, dobro sine, ne mari’. Posle toga je i nama bilo lakše, a samo on je znao koliko je bilo teško zaštititi sudije posle greške – kaže nam Đurđević koji je 2014. sudio na Svetskom prvenstvu u Brazilu. 

Sudije

Nakon posete Domu „Hristina Markišić” fudbalske sudije, koje su dočekali potpredsednik opštine Čedomir Rakić i direktorka Centra za socijalni rad Jasna Nikolić, obišli su Bogijev spomenik na Novom groblju u Aleksincu.

Inicijativu za organizovanje Memorijalnog turnira „Bogoljub Stepanović Bogi” pokrenuo je Izvršni odbor Stručno-strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije, uz podršku FS RIS-a i Opštine Aleksinac. Turnir počinje od 15 sati u Hali sportova.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 2 =