Sudije

Фудбалске судије стигле у Алексинац: Поклон за малишане из Дома

Увертира у први Меморијални фудбалски турнир посвећен Богију Степановићу, који ће се одржати данас у Хали спортова, била је посета највиших званичника републичких организација фудбалских судија Дому за незбринуту децу „Христина Маркишић”. Поред прилике да упознају међународне судије које су судиле на Мундијалу, малишани из Дома на дар су добили лаптоп и мноштво спортских реквизита. 

У родно место Богија Степановића данас је допутовао и његов колега и пријатељ Далибор Ђурђевић, ФИФА судија и садашњи потпредседник Фудбалског савеза региона источне Србије. Sudija Dalibor Đurđević

‒ Ми смо са покојним Богољубом Степановићем одрастали у овом судијском послу, тако да је његов допринос оснивању судијске организације и њеном развоју немерљив и непоновљив. Ми који смо тренутно на неким функцијама и још увек активне судије на највишем нивоу, чини ми се да још нисмо ни свесни шта је у ствари Богољуб Степановић био за организацију и колико је волео и штитио судије у сваком погледу – присећа се Ђурђевић и додаје да у фудбалу сви имају право да погреше осим судија. 

Боги Степановић, по Ђурђевићевим речима, био је један од ретких који је те грешеке разумео, штитећи своје колеге увек, често и на своју штету.

‒ Имао је једну узречицу, у најтежим тренуцима када направимо највеће грешке на утакмицама типа Звезда – Партизан и онда дуго разговарамо са њим и жалимо се, најпре би викао на нас, а онда на крају рекао ‘ма, добро сине, не мари’. После тога је и нама било лакше, а само он је знао колико је било тешко заштитити судије после грешке – каже нам Ђурђевић који је 2014. судио на Светском првенству у Бразилу. 

Sudije

Након посете Дому „Христина Маркишић” фудбалске судије, које су дочекали потпредседник општине Чедомир Ракић и директорка Центра за социјални рад Јасна Николић, обишли су Богијев споменик на Новом гробљу у Алексинцу.

Иницијативу за организовање Меморијалног турнира „Богољуб Степановић Боги” покренуо је Извршни одбор Стручно-струковне организације судија Фудбалског савеза Региона источне Србије, уз подршку ФС РИС-а и Општине Алексинац. Турнир почиње од 15 сати у Хали спортова.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − nine =