Dobar nastup mladih sportista u Grčkoj

Mlađe kategorije Košarkaškog kluba „Napredakˮ i Odbojkaškog kluba „PINˮ su tokom vikenda odmerili snage sa svojim vršnjacima iz grčkog grada Karatea, koji je u sastavu opštine Lavrio. Aleksinac i Lavrio neguju već dvodecenijsko prijateljstvo nastalo u teškim ratnim godinama.

Nakon nekoliko zajedničkih treninga sa domaćinom, u nedelju su održane i zvanične prijateljske utakmice, koje su privukle pažnju lokalnog stanovništva. Najpre su svoja umeća pokazale odbojkašice. Iako su Aleksinčanke imale bolji početak, prvi set je sa 25: 18 pripao domaćim igračicama. Naše juniorke nisu se proslavile ni u drugom setu. I kada su mnogi očekivali brz završetak meča, naše devojčice su maestralno odigrale naredna dva seta i slavile ubedljivom razlikom. Nažalost, takvu sjajnu igru u trećem i četvrtom setu nisu ponovile, pa je u odlučujućem petom domaćin slavio sa 3:2. Tesan rezultat nije obeshrabrio učesnice meča da nastave međusobno druženje uz negovanje prijateljstva koja su sklopljena ovog leta u Aleksincu tokom boravka grčke ekipe.

Sa uzbuđenjem se očekivao nastup dečaka, pošto se znalo da su ekipe ujednačene i da će nijanse da odlučuju. I ovog puta, kao i u Aleksincu, uspešniji su bili košarkaši „Napretkaˮ koji su pobedili sa minimalnih 63:62. Domaćin je bolje otvorio meč, ali su Aleksinčani preuzeli kontrolu i na poluvreme otišli sa prednošću. U nastavku domaćin agresivniji i bolji u skoku, pod oba koša. Rezulat takve igre je prelazak u vođstvo. Zahvaljujući trojkama, Aleksinčani nadoknađuju propuste u odbrani i u neizvesnoj završnici slave sa pola koša razlike. I zaslužili su ovu pobedu, jer je utakmica bila čvrsta i dinamična sa preokretima, što je iniciralo publiku da aktivno navija i učestvuje. Za nas je to bilo svakako prijatno veče, pre svega zbog načina kako su naše devojčice i dečaci prezentovali aleksinački sport i naš grad.

Posebno im treba odati priznanje na način kako su reagovali na neke od uslova u omladinskom kampu u Karatei gde je sportska ekspedicija bila smeštena. I dok su pojedini propusti domaćina izazivali kod nas starijih verovatno opravdano nezadovoljstvo, oni su prelazili preko tih nedostataka negujući prijateljstvo uspostavljeno sa svojim vršnjacima. Zato nakon analize treba sve preduzeti da takvih situacija oko smeštaja ubuduće ne bude, ali i snažno podržati želju mladih za dalji razvoj prijateljstva i saradnje. Da će ta saradnja biti još bogatija i da će obuhvatati sve veći broj građana ovih dveju opština najavio je i sam predsednik opštine Lavrio Dimitris Lukis na svečanoj večeri u samom kampu.

Više fotografija možete pogledati na Fejsbuk stranici Radio Aleksinca.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 + 1 =