Bezbednost dece na prvom mestu

I mališani koji su rođeni ove jeseni imaju priliku da dobiju besplatno auto-sedište. Konkurs koji sprovodi lokalni Savet za bezbednost saobraćaja otvoren je danas i trajaće mesec dana. I ovoga puta uslov je da je beba prvorođena u porodici, a prednost će imati roditelji blizanaca, samohrani i nezaposleni.

Pravo da konkurišu imaju roditelji čije je prvo dete rođeno u periodu od 1. januara pa do 20. decembra, što je krajnji rok prijema zahteva pred početak rada nadležne komisije.

Kao i do sada, dodatni kriterijumi su prebivalište najmanje jednog roditelja na teritoriji opštine Aleksinac i posedovanje putničkog vozila u vlasništvu jednog od roditelja i staratelja ili srodnika zajedničkog porodičnog domaćinstva na istoj adresi.

Obrazac prijave moći će da se preuzme na pisarnici opštine Aleksinac svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 časova, a objavljen je i na zvaničnoj internet stranici opštine Aleksinac.
Prijave se mogu dostaviti i poštom na adresu Opštinska uprava opštine Aleksinac, ul. Knjaza Miloša 169, 18220. Aleksinac, sa naznakom „Za dodelu auto-sedišta za decu” ili na pisarnici opštine Aleksinac.

Ova akcija sprovodi se više od dve godine, u cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju koja bez adekvatne opreme mogu biti izložena velikoj opasnosti, a sredstva su obezbeđena od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji opštine Aleksinac.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 1 =