Banjski drum

Banjski drum: Dogovorili se „Putevi Srbije” i „Elektroprivreda”

Jedno od važnih pitanja za dolazak turista u Sokobanju je i putna infrastruktura. Ovog leta radilo se na njenom poboljšanju, zbog čega je mnogim putnicima putovanje bilo još neugodnije. Naročito je naporno proći kroz deo Aleksinaca, Ulica Lele Popović, gde u najveće teku radovi na izgradnji kolovoza i trotoara. Tim putem prilikom dolaska u Sokobanju prošao je i prvi čovek Javnog preduzeća „Puteva Srbije” Zoran Drobnjak.

‒ Prošao sam kroz Aleksinac i došao u Sokobanju i prošao jednom ulicom koju ‘Putevi Srbije’ finansiraju. Ta ulica je dugačka oko 2,1 kilometar, tu turisti prolaze do Sokobanje. Sada, kada se uradi ta ulica brže će se dolaziti do Sokobanje – objasnio je Drobnjak uz šaljivu opasku da je u Banju stigao preko Aleksinačkog Rudnika, gde je izašao na petlju. 

Drobnjak je prokomentarisao i našu opasku da možda radove usporava njihovo neslaganje sa „Elektroprivredom Srbije”, kada su u pitanju stubovi koji se nalaze na sredini trotoara u jednom delu aleksinačke ulice.

‒ Juče smo se dogovorili. Mi imamo lepo saradnju sa ‘Elektroprivredom Srbije’ i biće gotova ulica. Što se tiče Sokobanje, mi već radimo ovde dve ulice. Dogovor je da uradimo još tri-četiri ulice, od otprilike nekih 1,4 kilometara. Ti radovi biće završeni do kraja oktobra ‒ obelodanio je direktor „Puteva Srbije” aktivnosti koje se očekuju u narednom periodu. 

Banjski drum

Drobnjak je potvrdio najavu ministra Stefanovića da će se raditi obilaznica Aleksinac i da će svi turisti koji se žale da im je teško da prođu ovih 30 kilometara to moći da urade brže ako ne prolaze kroz taj grad. A o tome kojom dinamikom će se graditi obilaznica i petlja na auto-putu najodgovorniji čovek „Puteva Srbije” poručuje:

‒ Realna je, neće to biti dugačka obilaznica, četiri-pet kilometara. Da zimus uradimo taj projekat i da vidimo da uradimo sledeće godine ili najkasnije do 2021. godine. Gledaćemo što pre da to uradimo, da što više turista dođe – kaže Drobnjak, ali bez jasnog stava o petlji koja bi trebalo da se gradi kod Rutevca.

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

four × three =