Knjiga o džungli

Balu, Mogli i Šir Kan sutra otvaraju dečji festival

Zavesu trećeg Zimskog pozorišnog festivala, koji počinje sutra, podići će junaci Kiplingove „Knjige o džungli”. Kroz avanture Balua, Moglija, Bagire, Šir Kana i ostalih junaka publiku će provesti glumci Pozorišta lutaka „Pinokio” iz Beograda. Po motivima teksta engleskog nobelovca Radjarda Kiplinga dramatizaciju je uradila Nina Ćosić, a režiju potpisuje Marko Jovičić.

̶ U našoj adaptaciji tekst je u znatnoj meri prilagođen uslovima koje zahteva pozorišni ambijent. Originalni tekst je osavremenjen, sa dosta unesenih duhovitih elemenata. Živopisni kostimi, koloritna scenografija i adaptirana muzika Džordža Burnsa iz istoimenog crtanog filma su osnova za pozorišnu priču o ljudskim karakterima smeštenim u životinjsko carstvo i prilagođeni su za uzrast koji će uglavnom činiti publiku ove predstave – navodi reditelj. 

Kako stoji u afišu, ova predstava namenjena je deci starijoj od četiri godine. „Knjiga o džungli” biće prvi takmičarski komad na ovogodišnjem Zimskom pozorišnom festivalu za decu, koji organizuje Gradsko pozorište „Teatar 91”.

Knjiga o džungli
Foto: Gradsko pozorište “Teatar 91”

Tokom pozorišne nedelje namenjene najmlađima, publika u velikoj sali Doma kulture moći će još da pogleda „Nije lako biti dete” Regionalnog pozorišta Novi Pazar, „Palčicu” Pozorišta lutaka Niš, „Cvrčak i mrav na rođendanu” Gradskog pozorišta Bečej i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade Bačka Palanka, „Pitam se pitam koliko sam bitan” Pozorišta „Boško Buha” iz Beograda i „Vilinsku kočiju” Kruševačkog pozorišta, koja će biti izvedena u čast nagrađenih.

Sve predstave počinju u 19 sati, a cena karata kreće se od 150 dinara za jednu predstavu do 600 dinara, koliko košta komplet karata za svih šest predstava.

Foto sa naslovne: Pozorište lutaka „Pinokio” 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × four =