Knjiga o džungli

Балу, Могли и Шир Кан сутра отварају дечји фестивал

Завесу трећег Зимског позоришног фестивала, који почиње сутра, подићи ће јунаци Киплингове „Књиге о џунгли”. Кроз авантуре Балуа, Моглија, Багире, Шир Кана и осталих јунака публику ће провести глумци Позоришта лутака „Пинокио” из Београда. По мотивима текста енглеског нобеловца Радјарда Киплинга драматизацију је урадила Нина Ћосић, а режију потписује Марко Јовичић.

̶ У нашој адаптацији текст је у знатној мери прилагођен условима које захтева позоришни амбијент. Оригинални текст је осавремењен, са доста унесених духовитих елемената. Живописни костими, колоритна сценографија и адаптирана музика Џорџа Бурнса из истоименог цртаног филма су основа за позоришну причу о људским карактерима смештеним у животињско царство и прилагођени су за узраст који ће углавном чинити публику ове представе – наводи редитељ. 

Како стоји у афишу, ова представа намењена је деци старијој од четири године. „Књига о џунгли” биће први такмичарски комад на овогодишњем Зимском позоришном фестивалу за децу, који организује Градско позориште „Театар 91”.

Knjiga o džungli
Фото: Градско позориште “Театар 91”

Током позоришне недеље намењене најмлађима, публика у великој сали Дома културе моћи ће још да погледа „Није лако бити дете” Регионалног позоришта Нови Пазар, „Палчицу” Позоришта лутака Ниш, „Цврчак и мрав на рођендану” Градског позоришта Бечеј и Фестивала еколошког позоришта за децу и младе Бачка Паланка, „Питам се питам колико сам битан” Позоришта „Бошко Буха” из Београда и „Вилинску кочију” Крушевачког позоришта, која ће бити изведена у част награђених.

Све представе почињу у 19 сати, а цена карата креће се од 150 динара за једну представу до 600 динара, колико кошта комплет карата за свих шест представа.

Фото са насловне: Позориште лутака „Пинокио” 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 5 =