Artiljerci pogodili ukus žirija

Juče je u Vakupu održan „Najbolji kotlić Vakupa”, svojevrsno takmičenje u kuvanju gulaša. U opuštenoj i veseloj atmosferi, tik pored mosta na levoj obali Moravice, okupilo se 11 ekipa. Zanimljiv je podatak da su ekipe uglavnom činili muškarci, a u žiriju je bilo pet žena koje su imale ne baš lak zadatak da izaberu tri najbolja gulaša.

Ukus žirija najpreciznije su pogodili „Artiljerci”, ekipa sastavljena od pripadnika niške Mešovite artiljerijske brigade. Nagrađeni su peharom i kotlićem. Druga je ekipa „Leka” iz Niša, a treća „Meraklije 3” iz Aleksinca.Obe ekipe nagrađene su peharima.

‒ Treća je godina kako se takmičimo u Vakupu, kaže kapten pobedničke ekipe Ivan Rančić. ‒ Srećni smo zbog pobede, puni emocija, prezadovoljni… Nimalo se nismo nadali pobedi. Do poslednjeg momenta je bila velika neizvesnost, ali kada su saopštili rezultate, emocije su prevladale ‒ veli Rančić.

Osim gulaša, posetioci su mogli da probaju i belmuž koji su pripremali gosti iz svrljiškog sela Plužine sa kojima Vakupčani već duže vreme uspešno sarađuju na sportskom polju. Sa gostima iz Plužine bili su i narodni poslanik Milija Miletić i predsednica Skupštine opštine Svrljig Tatjana Lazarević.

„Najbolji kotlić Vakupa” šesti put zaredom, organizovala je Mesna zajednica. Pokrovitelj takmičenja bio je Sportsko – rekreativni cenar Aleksinac (SRCA).

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

six − five =